O primăvară frumoasă cu noi succese și premii pentru gimnastele clubului sportiv de gimnastică estetică în grup “AGG Gloria” din Chișinău

 

Echipele clubului sportiv de gimnastică estetică în grup AGG Gloria din mun. Chișinău, au parte de o primavară plină de realizări și succese remarcabile.

Acestea au dat dovadă de mult profesionalism și pasiune în evoluțiile lor în cadrul campionatelor din Moscova și Sofia, de la care au revenit recent cu premii și medalii.

Pe data de 9 și 10 martie, în or. Moscova, Federația Rusă, s-a desfășurat Turneul Internațional de gimnastică estetică în grup „Primavera”. Din cadrul clubului AGG Gloria au participat 3 echipe, dintre care 2 echipe au obținut medalia de bronz, clasându-se pe locul III, echipa “Gloria Style” pentru categoria de vârstă 12-14 ani, respectiv echipa a “Gloria Little Style”, pentru categoria de vârstă 8-10 ani, și locul 7 pentru micile gimnaste ale echipei “Gloria Kids” în categoria de vârstă 6-8 ani.

 

Aceaste medalii reprezintă un succes pentru R. Moldova, pentru că au fost obținute la o competiție de nivel internațional, și anume în Federația Rusă care este campioană la capitolul gimnastică estetică în grup, și evident că rezultatele obținute acolo sunt o dovadă de dezvoltare rapidă a gimnasticii estetice în grup inclusiv a gimnastelor din R. Moldova. Sunt convinsă că gimnastele noastre vor reuși să aducă numele țării pe primele poziții la campionatele mondiale” a declarant Dna Oxana Mihaliciuc-Moraru, președintele Federației Naționale de Gimnastica Estetică în Grup din Republica Moldova.

 

Iar pe data de 7 și 8 aprilie, alte noi premii obținute pentru echipele “Gloria Style” și “Gloria Baby” în cadrul campionatului “Academic Spring CUP” din or. Sofia, Bulgaria. În cadrul acestui campionat au participat mai multe echipe din Bulgaria, Federația Rusă, Macedonia, Finlanda, Danemarca, Grecia.

 

 

Participantele din cele mai mici categorii de vârstă (6-8 ani), echipa “Gloria Baby” au încântat juriul prin farmecul și plasticitatea extraordinară de care au dat dovadă, clasându-se pe locul II. Iar participantele din categoriile de vârstă mai mari (12-14 ani), echipa “Gloria Style” au impresionat prin conceptul numărului și professionalism, și au ocupat locul IV. Emoțiile părinților, susținerea antrenorilor și a spectatorilor, organizarea prietenoasă și decorul pascal, au creat o atmosferă caldă pe tot parcursul campionatului.

 

Misiunea cea mai grea, o au gimnastele din echipa lotului național Gloria Style, care se pregătesc intens (cel puțin 4 ore pe zi) pentru Cupa Moldovei inclusiv pentru participare la competiții internaționale și anume la Campionatul mondial de gimnastică estetică în grup care se va desfășura în Ungaria, Budapesta.

Gimnastica estetică în grup este un gen de sport care, în ciuda istoriei sale de peste 100 de ani, a apărut recent și în Moldova. Gimnastica estetică în grup este inclusă în lista disciplinelor olimpice și sute de mii de gimnaste sunt implicate în practicarea acestui gen de sport. Anual se desfășoară campionate Naționale și Internaționale unde sunt atribuite categorii sportive oficiale, precum și maestru în sport.

Gimnastica estetică în grup diferă de gimnastica ritmică, sportivă etc. Aceasta este o realizare grațioasă și sincronă a elementelor de gimnastică și de dans care include un număr de gimnaste, de la 6 la 12 persoane, iar conform regulilor acestui gen de sport, compoziția trebuie să conțină elementele de bază ale gimnasticii, valuri și alte mișcări ale corpului. Gimnastica estetică în grup este o mișcare sincronă a gimnastelor, totul fiind strălucitor, colorat și spectaculos. Unul dintre principalele criterii pentru performanța echipei este efectuarea mișcărilor în ritm sincron a compoziției, gimnastele trebuie să fie ca un corp întreg cu mișcări bine determinate.

Gimnastica estetică în grup nu necesită obiecte: benzi, cercuri, bile. Scopul fiecărei echipe este de a transmite sensul stilului compoziției alese. Succesul unei echipe în acest sport depinde de fiecare gimnastă prin aplicarea tuturor abilităților obținute pe parcursul antrenamentelor, și anume: flexibilitate, plasticitate, performanță expresivă, dans și muzică. Costumele și coafura trebuie, de asemenea, să corespundă compoziției.

Pentru mai multe detalii, dar și demonstrații, părinții care au fetițe și doresc să dezvolte gimnaste de performanță, sunt invitați la clubul sportiv de gimnastică estetică în grup „AGG GLORIA” și Federația de Gimnastică Estetică în Grup a Republicii Moldova, a cărui conducător și președinte este Oxana Mihaliciuc-Moraru, campioană multiplă la gimnastică ritmică.