Gimnastica estetica din Moldova cucereste noi culmi

Gimnastica estetică în grup este un gen de sport care, în ciuda istoriei sale de peste 100 de ani, a apărut recent și în Moldova. Gimnastica estetică în grup este inclusă în lista disciplinelor olimpice și sute de mii de gimnaste sunt implicate în practicarea acestui gen de sport. Anual se desfășoară campionate Naționale și Internaționale unde sunt atribuite categorii sportive oficiale, precum și maestru în sport.

Drept confirmare a acestui fapt, sunt succesele gimnastelor din echipa lotului național a R. Moldova „Glory Style”, care s-au clasat pe locul III obținând medalia de bronz la campionatul internațional „Primavera” care s-a desfășurat în luna martie a anului curent în Federația Rusă, or. Moscova.

Această medalie este un succes pentru R. Moldova, pentru că a fost obținută la o competiție de nivel internațional, și anume în Federația Rusă care este campioană la capitolul gimnastică estetică în grup, și evident că rezultatele obținute acolo sunt o dovadă de dezvoltare rapidă a gimnasticii estetice în grup inclusiv a gimnastelor din R. Moldova. Sunt convinsă că gimnastele noastre vor reuși să aducă numele țării pe primele poziții la campionatele mondiale” a declarat pentru Odoraș , Oxana Mihaliciuc-Moraru, președintele Federației Naționale de Gimnastica Estetică în Grup din Republica Moldova.

După succesul obținut la Moscova, gimnastele din echipa lotului național „Gloria Style” sunt mai motivate, mai pline de energie spre practicarea acestui gen de sport. La momentul actual echipele lotului național se pregătesc intensiv pentru participarea la Competițiile din Bulgaria, care se vor desfășura în aprilie curent.

Misiunea cea mai grea, o au gimnastele din echipa lotului național Gloria Style, care se pregătesc intens (cel puțin 4 ore pe zi) pentru Cupa Moldovei inclusiv pentru participare la competiții internaționale și anume la Campionatul mondial de gimnastică estetică în grup care se va desfășura în Ungaria, Budapesta. Echipa Odoraș le urează mult succes și multă inspirație în obținerea noilor performanțe în lumea gimnasticii estetice în grup.

Gimnastica estetică în grup diferă de gimnastica ritmică, sportivă etc. Aceasta este o realizare grațioasă și sincronă a elementelor de gimnastică și de dans care include un număr de gimnaste, de la 6 la 12 persoane, iar conform regulilor acestui gen de sport, compoziția trebuie să conțină elementele de bază ale gimnasticii, valuri și alte mișcări ale corpului. Gimnastica estetică în grup este o mișcare sincronă a gimnastelor, totul fiind strălucitor, colorat și spectaculos. Unul dintre principalele criterii pentru performanța echipei este efectuarea mișcărilor în ritm sincron a compoziției, gimnastele trebuie să fie ca un corp întreg cu mișcări bine determinate.

Gimnastica estetică în grup nu necesită obiecte: benzi, cercuri, bile. Scopul fiecărei echipe este de a transmite sensul stilului compoziției alese. Succesul unei echipe în acest sport depinde de fiecare gimnastă prin aplicarea tuturor abilităților obținute pe parcursul antrenamentelor, și anume: flexibilitate, plasticitate, performanță expresivă, dans și muzică. Costumele și coafura trebuie, de asemenea, să corespundă compoziției.

Pentru mai multe detalii, dar și demonstrații, părinții care au fetițe și doresc să dezvolte gimnaste de performanță, sunt invitați la clubul sportiv de gimnastică estetică în grup „AGG GLORIA” și Federația de Gimnastică Estetică în Grup a Republicii Moldova, a cărui conducător și președinte este Oxana Mihaliciuc-Moraru, campioană multiplă la gimnastică ritmică

Sursa: www.odoras.md